ПОЧЕТНА

Добредојдовте на

Европски Универзитет   Република Македонија

Денес Европскиот универзитет е модерна високообразовна институција која трајно ја промовира својата образовна, кадровска и материјална база. Универзитетот обезбедува кадровска поддршка во реализацијата во процесот на транзиција на системот.

Знаењето, кое е неопходно да се пренесе од нас, бара од врвни искусни професори, предавачи, соработници кои Универзитетот внимателно ги избира. Исто така, Универзитетот се грижи за професионалниот развој и подобрување на сите вработени. Знаењето кое треба да им се пренесе на студентите бара искуни професори, лектори и соработници. Универзитетот се грижи за селекција, професионален развој и подобрување на сите вработени.

Студентите најпрво доаѓаат на нашиот универзитет. Ние сме тука поради нив и нивната иднина. Ние сме свесни дека најдобрите средношколци се оние кои би сакале да дојдат на подобри позиции и конкурентна предност врз основа на знаењето – и тие се оние што го избираат токму Европскиот универзитет. Нашата одговорност кон нив е голема. Поради тоа ги ставаме на прво место, докажувајќи дека со уписот на Европскиот универзитет го направиле вистинскиот избор.

Ние се погриживме за просториите во кои што студентите ќе учат и во кои ќе го поминат своето време додека се наоѓаат на Универзитетот. Амфитеатарот, компјутерските лаборатории, просториите за предавање и библиотеката се опремени на модерен и функционален начин, така што за време на престојот на Универзитетот е обезбедена пријатна атмосфера и задоволство. Наставниот процес се изведува со највисока информативна и аудиовизуелна технологија, која им помага во стекнување на нови знаења, како и во работата на наставниот кадар.

ЕУРМ

ФАКУЛТЕТИ

Економскиот факултет е акредитиран од IACBE – Меѓународно собрание за колегиум бизнис образование

Целта на Факултетот за економија е академскиот успех и за таа цел нуди додипломски, постдипломски и докторски студии од областа на финансиско-банкарското и даночното управување, маркетинг менаџмент, здравствен и фармацевтски менаџмент и МБА менаџмент.

Факултетот за информатика им нуди на студентите прв, втор и трет циклус на образование во областа на информатичката технологија

Мисијата на Факултетот е да произведе високо образовани лица кои ќе бидат способни да одговорат на барањата на општеството во оваа област и ќе продолжат да го оддржуваат со динамичниот развој на сеприсутната информатичка технологија.

Мисијата на Факултетот за арт и дизајн е да обучи специјализиран кадар на дизајнери кои ќе го имплементираат своето знаење како креативен израз

Со нивната едукативна подготовка и креативен начин на изразување, идните дипломирани дизајнери ќе придонесат за подобрување на условите за создавање препознатливи “брендови” на македонски производи.

Високо квалитетно образование во областа на правото, еднакво на најдобрите образовни институции во Европа и во светот

Со примена на највисоките стандарди, факултетот обезбедува суштински вовед во концептот на правото, неговото усвојување од страна на учениците, развојот на нивната креативност и нивно подготвување за практична примена на прописите.

Основањето на Факултетот за детективи и криминологија за производство на професионалци во оваа област е од големо значење

Со цел да ја претвори својата мисија во реалност, Факултетот е целосно посветен на: одржување на високо ниво на знаење како наш главен приоритет; овозможувајќи континуиран напредок и академско подобрување на нашите студенти.

Наша цел е да им овозможиме на учениците – идните стоматолози ефикасно и професионално да ги применуваат своите знаења од областа на превентивната, куративна и ресторативна стоматологија

Целта на стоматологијата е, пред сè, да го одржува здравјето и функционирањето на мастикуларен систем, како и интегритетот на орофацијалниот регион; на овој начин учествува во одржувањето на општата здравствена заштита и психосоматската издржливост.

Студирај Европски!

Ако барате поконкретни вести, ве молиме посетете го нашиот Центар за Новости за да ги добиете нашите други публикации.

Последни

НОВОСТИ

Sorry no post found.

Sorry no post found.

Sorry no post found.

Сакај го она што го учиш…

БИДИ МЕЃУ НАЈДОБРИТЕ!

Европскиот универзитет – Република Македонија организира современ наставен процес за вашите потреби, како и компетентни кадари и најсофистицираните опремени простории за настава во центарот на градот …